fredag 1 juni 2012

Chocolate chip cookies deluxe


Ibland behöver man något som går riktigt fort att göra. Något som går snabbt och är enkelt att göra men som ändå smakar gudomligt gott. Ett typiskt sådant recept är Chocolate chip cookies. Detta är ett recept jag fått från en kompis till mig och som vi har lagat flera gånger tillsammans. Jag måste säga att det faktiskt är det godaste receptet på godaste chocolate chip cookies som jag någonsin smakat. För att omväxla oss lite brukar vi använda oss av tre sorters choklad och göra flera olika varianter. På så sätt kan alla få kakorna precis som de själva vill. Min favorit är nog de kakor med alla tre sorters choklad i sig, jag menar vad kan vara bättre än 3 gånger chocolate chip cookies?


Chocolate chip cookies deluxe


Receptet räcker till cirka 45-50 stycken kakor.

  •  2 dl strösocker
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 3 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör
  • 2 dl blandad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker, potatismjöl, bikarbonat, havregryn och vetemjöl ordentligt i en stor bunke. Skär smöret i små bitar och blanda ner bit för bit i smeten. Arbeta samman ingredienserna tills den precis bildar en degboll i bunken. Ta upp degen ur bunken och knåda in hackad choklad. Om man vill göra olika varianter av kakorna kan man dela degen i olika bitar och knåda in olika chokladsorter i de olika bitarna. Forma två längder av degen och dela varje längd i cirka 25 småbitar. Rulla varje bit till en boll och lägg glest på bakpappersklädd plåt. Kakorna flyter ut i ugnen så se till att inte lägga dem för nära varandra. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills de fått en fin, gyllene färg. Ta ut och låt kakorna svalna på galler.


6 kommentarer:

  1. Åh va goda dom såg ut! Mumms mumms!

    SvaraRadera
  2. Choklad, jaaaaa! Blir de sprödare med potatismjöl i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja otroligt goda är dessa! Jag skulle tro att potatismjölet ger dem en lite sprödare konsistens, jag har aldrig testat utan men det fungerar säkert bra att ersätta det med vanligt vetemjöl.

      Radera
  3. Så himla gott det här såg ut då! Det blir nog till att baka lite senare tror jag allt :)

    SvaraRadera
  4. sv: Tack så mycket! Toffifeefrosting var väldigt gott :)

    SvaraRadera