tisdag 26 juni 2012

Choklad cake pops


Tänk att kaka på en pinne kan vara så himla gott! Jag hade lite överbliven kladdkaka och chokladfrosting hemma och kände att det skulle vara ett perfekt tillfälle att testa att göra dessa små söta saker. Jag älskar kladdkaka, chokladfrosting och vit choklad så jag kunde föreställa mig att kombinationen av dessa skulle bli mycket gott. Men jag kunde aldrig föreställa mig att det skulle bli så otroligt lyckat. Rullat till en boll och spetsat på pinne blev det till en perfekt mumsbit som bara smälte i munnen.

Receptet är väldigt ungefärligt, detta beror på att man kan använda sig av lite vad man känner för och har hemma. Cake pops är ett prefekt sätt att få användning av överblivna kakrester, misslyckade cupcakes eller kanske rester av tårtbottnar. Även med frostingen kan man blanda lite som man känner för. Resultatet kan inte bli annat än underbart. Allting smakar nog faktiskt lite bättre på pinne.


Choklad cake pops


 • En sats eller rester av en mjuk kaka, jag använde mig av mitt recept på kladdkaka
 • Cirka 100 g frosting, cream cheese eller liknande, jag använde mig av chokladfrosting
 • 200 g vit choklad
 • Mörk choklad till dekoration
 • Klubbpinnar (grillpinnar eller hårda sugrör, gärna i papper, går också bra)

Gör en sats kladdkaka och låt svalna, alternativt använd rester av en mjuk kaka, en full sats kladdkaka ger väldigt många cake pops. Smula sönder kakan och tillsätt frosting. Tillsätt lite i taget tills dess att kakmixen precis går ihop till en lättarbetad deg. Det ska inte kännas fuktigt utan degen ska snarare ha en play-do liknande konsistens. Rulla bollar av degen. Jag brukar använda ett matskedsmått för att få jämnstora bollar i lagom storlek, för stora bollar gör att de har svårt att stanna kvar på pinnarna. Lägg in bollarna i frysen i ungefär 30 minuter för att de ska bli lite hårda och enklare att arbeta med. Smält lite av chokladen och ta fram bollarna ur frysen. Doppa toppen av en pinne i taget i chokladen och stoppa in pinnen till hälften i chokladbollen. Låt chokladen stelna tills pinnarna sitter fast ordentligt och doppa sedan cake popsen helt i chokladen. Jag brukar smälta en liten bit choklad i taget och doppa cake popsen i omgångar för att chokladen inte ska stelna för mycket. Smält eventuellt lite mörk choklad till dekoration. Låt cake popsen torka, enklast är att använda en frigolitbit med hål i eller en bit oasis, men det går även bra med ett glas med lite socker eller liknande i. Täck cake popsen individuellt med bitar av cellofanpapper eller förvara i en lufttät burk. Cake popsen håller sig saftiga flera dagar, både i kylskåpet och i rumstemperatur, och blir inte torra på grund av sitt chokladlager.

4 kommentarer:

 1. wow vilka vackra bilder,vill ju bara äta upp cake popsen framför mig.

  SvaraRadera
 2. Kaka på pinne är smarrigt och dina ser så goda ut!

  SvaraRadera
 3. Kladdkake cakePops låter inte helt fel =)

  SvaraRadera
 4. sv: Tack så jättemycket, och detsamma! Visst är det roligt :))

  SvaraRadera