måndag 2 juli 2012

Lime curd


Jag har alltid varit väldigt förtjut i lemon curd. Det är enkelt att göra och passar perfekt i bakverk, på rostat bröd, till scones, ja lemon curd kan man alltid hitta något roligt att göra av. Jag har alltid gjort min curd på just citroner, aldrig på något annat. Det blev det ändring på när jag nyligen gjorde curden på limefrukter istället. Det hela resulterade i en otroligt len och härlig kräm med en perfekt syrlig smak av limefrukterna. Lika god som lemon curd, eller kanske ännu lite godare.

Lime curd


  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Saft och skal från 2 stora limefrukter
  • 50 g rumsvarmt smör

Blanda socker, ägg, limeskal och limesaft i en värmetålig skål och värm under omrörning över vattenbad med sjudande vatten tills dess att curden tjocknat. Ta av från värmen och rör i smöret lite i taget. Rör tills smöret smällt helt och häll upp i en ren burk. Låt svalna. Curden håller sig utmärkt i kylskåpet i 1-2 veckor.


3 kommentarer:

  1. Fräscht med syrlig curd och lime ger en god smak!

    SvaraRadera
  2. Mmm lime curd!!! Vilket genidrag! Det låter väldigt gott! Jag är limeälskaren nr 1!

    SvaraRadera
  3. passar väldigt bra i en trifle!!

    SvaraRadera