tisdag 17 juli 2012

Hallon- och blåbärglasspinnar


Hallon och blåbärglasspinnar gjorda på just blåbär och hallon, och så lite yoghurt och digestivekex. Jättesmidigt att göra och nyttigt dessutom. Dessa är perfekta att göra en varm sommardag då man behöver någonting kallt att svalka sig med. Och eftersom de innehåller praktiskt taget bara yoghurt och bär är de ju inte helt tokiga heller, så man kan gott ta sig både en och två av dessa söta små glasspinnar, eller kanske ännu fler...


Hallon- och blåbärglasspinnar


Räcker till ganska många (cirka 18 glasspinnar) - man kan absolut ta och halvera receptet om man känner för det.

 • 2 dl mosade hallon
 • 2 dl mosade blåbär
 • 5 dl vaniljyoghurt
 • 1 dl krossade digestivekex

Mosa hallon och blåbär i två olika skålar. Krossa digestivekex i en matberedare eller placera kexen i en plastpåse och använd en kavel eller liknande för att krossa kexen. Blanda ner de krossade digestivekexen med yoghurten och blanda ordentligt.

För att montera glasspinnarna, börja med ett lager yoghurt i botten av varje glassform och frys i 30 minuter. Fördela sedan blåbärsblandningen över yoghurten och frys i ytterligare 30 minuter. Upprepa detta växelvis tills all yoghurt och även hallonen är använda. Sätt i en glasspinne i varje form och frys tills glasspinnarna är helt frysta. Om man har lite bråttom och inte vill vänta 30 minuter mellan varje lager går det lika bra att fördela varje lager ovanpå varandra och med hjälp av en gaffel eller liknande röra runt för ett virvlande utseende.

7 kommentarer:

 1. Det ser ju hur läckert ut som helst =)

  SvaraRadera
 2. Åh, yum! :D Måste köpa pinnglassformar, finns ju så mycket kul man kan göra :)

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt fina ut och bra att de också är lite nyttiga!

  SvaraRadera
 4. åh så gott och fina blev de oxå
  har faktiskt hemma så måste o göra pinnglass snart

  SvaraRadera
 5. Åh så gott. Nu är det bara solsken som fattas!!!

  SvaraRadera
 6. Så söta! Passar bra på sommaren(om det nu bara kunde bli lite vamrare...) ;)

  SvaraRadera