onsdag 9 maj 2012

Key Lime Pie Cupcakes


Cupcakes är verkligen det perfekta bakverket. De är enkla att baka, precis lagom stora, går att variera i det oändliga och dessutom är de ju vansinnigt söta. Cupcakes passar dessutom till alla tillfällen, till fikat, kalaset eller som dessa key lime pie cupcakes, som ett sött avslut på en fantastisk middag. Jag har, sedan jag smakade key lime pie för första gången för inte så länge sedan, gått och funderat på att göra något annat roligt av den goda kakan och tillslut blev det en sats cupcakes med vispad grädde och färska bär. De kunde inte vara godare eller enklare att göra! Receptet nedan är beräknat för 8 personer.

Key lime pie cupcakes


Kexbotten:


  • 200 g digestivekex
  • 75 g smält smör

Fyllning:

  • 400 g kondenserad mjölk (1 burk)
  • 4 äggulor
  • Saft och skal från 4 limefrukter

Vispad grädde och bär till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en matberedare (jag lägger alltid mina kex i en plastpåse och krosser dessa med hjälp av en kavel) och blanda med smält smör. Tryck ut kexblandningen i botten och upp på kanterna av pappersformar i en muffinsplåt. Grädda bottnarna i cirka 10 minuter och låt dessa svalna. Blanda under tiden kondenserad mjölk med äggulor samt limesaft och finrivet skal. Låt smeten stå i 30-60 minuter för att den ska få tid att ta åt sig smaken från limeskalen innan dessa filas bort genom en finmaskig sil. Fyll smeten över kexen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.



Jag har kommit på en till fördel med cupcakes, de går utmärkt att frysa. De cupcakes som inte gick åt frös jag ner. Perfekt att ha att ta fram och tina för ett oväntat besök eller när sötsuget blir för stort.

2 kommentarer:

  1. Ja, mycket praktiskt att baka dem såhär! Jag brukar göra likadant med cheesecake :)

    SvaraRadera