måndag 21 maj 2012

Frukostfrallor


Finns det något bättre än nygräddat bröd på morgonen? Dessa frukostfrallor är helt perfekta. Enklare går inte att hitta. Degen blandas ihop snabbt på kvällen och kalljäser i kylen över natten. På morgonen är det bara att skjutsa in frallorna 10 minuter i ugnen och så har man färskt, vamt bröd att njuta av. Om inte alla bröd går åt går de utmärkt att frysa in så fort de har svalnat, de är perfekt att ha och ta fram då suget efter färskt bröd sätter in och ingredienserna inte finns i skåpet hemma. För mig som inte brukar baka så mycket bröd passar dessa frallor perfekt, inga krångliga ingredienser och jäsningen över natten är bara så smidig. Med rätt recept behöver hemmagjort bröd inte alls vara så mycket krånligare.


Frukosfrallor


Receptet räcker till cirka 8-10 frallor.

  • 20 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • Sesamfrön

Lös upp jäst i det kalla vattnet. Rör i honung och salt. Blanda ner mjölet och arbeta degen ordentligt. Dela degen i 8-10 bitar och rulla till jämna bullar. Läll bullarna på bakpappersklädd plåt och ställ under duk i kylen över natten. Ta ut plåten på morgonen och sätt på ugnen på 250 grader. Pensla frallorna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda frallorna i cirka 10 minuter.

4 kommentarer:

  1. Så vackert runda bröd och säkert goda!

    SvaraRadera
  2. Oh så gott! Helt perfekta frallor att avnjuta ute en såhär solig morgon :)

    SvaraRadera
  3. Vilken perfekta frukost bullar!!

    SvaraRadera