lördag 29 september 2012

Raspberry cheesecake brownie


När det kommer till bakning älskar jag att blanda olika idéer och recept för att skapa något alldeles lite extra. Så när jag senast beslutade att göra en browniesats och fick syn på det här underbara receptet bestämde mig direkt för att göra något annat än mitt vanliga recept och istället variera mig med ett lager halloncheesecake och färska hallon i smeten. Toppengott blev det verkligen!

Jag valde att göra en liten, liten sats då jag endast ville ha några få bitar. Jag förminskade därför receptet som jag hittade här, på den underbara bloggen bakersroyale, 4 gånger. Resultatet blev 5 otroligt goda browniebitar som fullkomligt smälte i munnen. Nästa gång ska jag göra full sats!


Raspberry cheesecake brownie


Brownierecept


  • 0.6 dl socker
  • 0.6 dl brunt socker
  • 0.6 dl kakao
  • 0.3 dl mjöl
  • 0.125 tsk salt
  • 1 stort ägg
  • 0.5 tsk vaniljextrakt
  • 50 g smält smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda båda sorterna socker väl och ställ åt sidan. I en annan skål, blanda kakao, mjöl och salt ordentligt, ställ och sidan. Vispa ägg på med hjälp av elvisp tills dess att smeten är ordenligt ljus och fluffig, cirka 3-4 minuter. Rör ner vaniljextrakt och sockerblandningen. Häll ner det smälta smöret. Rör försiktigt ner mjölblandnigen tills allt är ordentligt blandat. Ställ smeten åt sidan för att göra cheesecakesmeten.

Hallon cheesecake lager


  • 50 g Philadelphia
  • 0.2 dl socker + 0.5 msk socker
  • 50 g mosade hallon
  • 0.25 ägg
  • 0.125 tsk vaniljextrakt
  • 0.75 msk mjöl

Blanda alla ingredienserna med hjälp av en elvisp tills dess att smeten är ordentligt blandad.

  • 50 g hallon

Häll 3/4 av browniesmeten i en liten ungsform. Jag använde mig av en brödform (9x23 cm) som jag klätt med bakplåtspapper, för fullt recept är 23x33 cm lagom storlek. Häll hallon cheesecake smeten över browniesmeten. Med hjälp av en sked, droppa resterna av browniesmeten över cheesecake lagret och använd en gaffel eller tandpetare för att skapa en marmorerad effekt. Stick ner hallon i smeten. Grädda brownien i ugnen i cirka 25 minuter (45 minuter för fullt recept) eller tills dess att en sticka komer ut torr. Låt svalna helt innan brownien skärs upp.




12 kommentarer:

  1. De ser jätte goda ut! Jag brukar också ibland göra mindre satser :) För då kan man baka oftare :) Kram

    SvaraRadera
  2. åh de här ser ut som en brownie i min smak,hallon,choklad och cheesecake allt i ett.yummi

    SvaraRadera
  3. Så fina bilder (som vanligt). Tycker de ser riktigt goda ut. Hallon och choklad är en smarrig kombo!

    Sv: Tack för din fina kommentar inne hos mig, kram!

    SvaraRadera
  4. Those look amazing! Raspberry and chocolate are one of my favorite combinations...and with cheesecake, too! I'll have to try them :)

    SvaraRadera
  5. Åååå mums så smarrigt! Farligt att se det här på efermiddagen... :)

    SvaraRadera
  6. Hallon och choklad är ju en underbar kombination! Låter farligt gott:))

    SvaraRadera
  7. Åhh herre vad gott det ser ut, detta måste testas på!! :D :D spana gärna in vår matblogg för lite tips, recept och bilder . Kram

    http://foodporn.devote.se/

    SvaraRadera
  8. sv: tack så mycket :) Kladdmuffins är nog dom godaste av alla smaker :)

    SvaraRadera
  9. Vad kladdigt och gott det ser ut!

    SvaraRadera
  10. Provade samma recept i tidningen Hembakat för ca 1 1/2 år sedan. Kan varmt rekommendera den tidningen till alla som älskar att baka :)

    SvaraRadera