lördag 11 augusti 2012

Vit choklad whoopie pies


Nu är jag äntligen hemma efter en rolig men tuff vecka i England. Intensiv träning, roliga aktiviteter och en massa fantastisk shopping. Men oturlig som jag är lyckades jag med att först sträcka armbågen och sedan göra illa ryggen så nu blir det återhämtning för mig här hemma. Och så lite bakning så klart...

Dessa whoopie pies är bara så goda, väldigt söta både till smaken och att titta på och dessutom är de verkligen enkla att göra. Whoopiesarna går utmärkt att frysa om de inte äts upp på en gång. Tänk bara på att ta ut dem och låta dem tina långsamt i kylen, gärna över natten, före de serveras. De håller sig även ett antal dagar i kylskåp men vänta inte för länge med att äta upp dem, de blir en aning mjuka. Lite svårare att äta kanske, men lika goda ändå!


Vit choklad whoopie pie


  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl créme fraiche

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Blanda i ägg och créme fraiche och rör till en slät smet. Spritsa ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Klickarna ska vara stora som femkronor och ligga med gott om mellanrum mellan sig då de flyter ut en del i ugnen. För att få kakorna runda och fina brukar jag ta fram ett glas med vatten, doppa fingerspetsarna och försiktigt jämna till smeten. Grädda kakorna i omgångar i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Vit choklad frosting


  • 200 g vit choklad
  • 200 g philadelphiaost

Hacka chokladen och smält i vattenbad. Låt svalna. Vispa philadelphiaosten krämigt och rör ner chokladen. Fyll frostingen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på undersidan av en whoopiehalva och sätt ihop med en annan kaka. Spritsa eventuellt med hjälp av en liten rundtyll ett mönster på ovansidan av varje whoppie pie och dekorera med strössel.

9 kommentarer:

  1. Så fina de är =) Hoppas du blir bra i armbågen och ryggen snart!

    SvaraRadera
  2. ÅÅÅh... Jag har gjort nästan samma whoopies, dock inte med creme fraiche. Men de är såååå goda!!! Jag gjorde halva receptet och åt upp alla =)

    SvaraRadera
  3. så jädra snygg bakgrund!

    Bloglovinbyte?

    Ignorera el Radera om du inte uppskattar frågan ,-)

    SvaraRadera
  4. Åh, så söta...och så goda dem ser ut!

    SvaraRadera
  5. Ser jättefina och goda ut, mums vad sugen jag blir nu :)

    Men ajaj med armbågen och ryggen, krya på!

    SvaraRadera
  6. Vilka söta! :D Jag har aldrig gjort whoopies faktiskt, måste ta och prova det snart!

    Krya på dig! :)

    SvaraRadera
  7. Ååå så fina! jag som älskar rosa blir helt till mig :)
    Undebar blogg för övrigt!

    SvaraRadera
  8. Vilka söta kakor! Ser jätteproffsiga ut :)

    SvaraRadera