torsdag 2 augusti 2012

Hallon cake pops


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - cake pops är verkligen ett så bra påhitt! Det är ett perfekt sätt att ta tillvara på överblivna kakrester, frostings och annat. När jag fick en bit mjuk vaniljkaka över visste jag att jag inte kunde med att slänga den. Istället fick jag utlopp för lite av min pysslighet när jag bestämde mig för att göra hallon cake pops. Cake pops kan vara lite pyssligt att få till helt perfekta men om man inte riktigt bryr sig om ifall de inte blir helt identiska är det faktiskt riktigt enkelt och så roligt. Det gör ju inget att dessa hallon cake pops dessutom är bedårande söta och otroligt goda.


Hallon cake pops


 • Rester av valfri vaniljkaka, vaniljcupcake etc.
 • Hallonfrosting, se recept nedan
 • 200 g vit choklad
 • Strössel till dekoration
 • Klubbpinnar

Hallonfrosting


 • 100 g philadelphiaost
 • 100 g vit choklad
 • 50 g hallon

Gör valfri vaniljkaka och låt svalna alternativt använd rester av en mjuk kaka, en full sats kaka ger väldigt många cake pops så om man inte vill ha väldigt många cake pops kan en bra idé vara att endast använda en halv sats. Gör frostingen genom att vispa philadelphiaost fluffigt. Smält chokladen över vattenbad och rör ner i philadelphian. Vispa till en luftig frosting. Pureea hallonen och sila genom en finmaskig sil så att alla kärnor försvinner. Rör ner hallonen i frostingen och blanda väl. Smula sönder kakan och tillsätt frosting. Tillsätt lite i taget tills dess att kakmixen precis går ihop till en lättarbetad deg. Rulla jämnstora bollar av degen. Lägg in bollarna i frysen i ungefär 30 minuter för att de ska bli lite hårda och enklare att arbeta med. Smält lite av chokladen och ta fram bollarna ur frysen. Doppa toppen av en klubbpinne i taget i chokladen och stoppa in pinnen till hälften i chokladbollen. Låt chokladen stelna tills pinnarna sitter fast ordentligt och doppa sedan cake popsen helt i chokladen. Jag brukar smälta en liten bit choklad i taget och doppa cake popsen i omgångar för att chokladen inte ska stelna för mycket. Låt chokladen stelna på cake popsen någon sekund och rulla sedan i strössel. Om chokladen är för rinnig blir det väldigt kladdigt och om chokladen har stelnat för mycket är det svårt att få strösslet att fastna. Det gäller att prova sig fram. För mig var det lagom att räkna till 2 innan jag rullade i strösslet. Låt cake popsen torka, enklast är att använda en frigolitbit med hål i eller en bit oasis, men det går även bra med ett glas med lite socker eller liknande i. Täck cake popsen individuellt med bitar av cellofanpapper eller förvara i en lufttät burk.

6 kommentarer:

 1. Vad goda de ser ut att vara. Jag måste prova på att baka cake pops!

  SvaraRadera
 2. Så underbart tjusiga! Jag skulle knappt våga äta upp dom då de så fina :)

  SvaraRadera
 3. Jisses vad sugen jag blev att titta runt här hos dig! Ser ut som du använder mycket av mina favoriter: hallon, blåbär och choklad! Smaskens. Kommer kika in igen för inspiration :)

  Ha det fint! /Malin

  SvaraRadera
 4. Ja, cakepops är verkligen så gott och kidsen här hemma älskar det. Dina ser jättegoda ut!

  SvaraRadera
 5. Det låter jättegott med hallon cakepops!!

  SvaraRadera