lördag 22 september 2012

Vinbärssylt


Först och främst måste jag säga att jag verkligen är så ledsen över mitt otroligt dåliga bloggande. Jag har så många recept och en massa annat som jag verkligen vill dela med mig av men det är så mycket som händer runt omkring mig att bloggandet kommer i kläm allt för ofta. Men ibland är det så att saker som skola och annat måste prioriteras...

Men, nog talat om det. Idag vill jag dela med mig av ett riktigt härligt recept på vinbärssylt. En otroligt god och syrlig sylt med både svarta och röda vinbär i lager om vartannat. Väldigt enkelt att göra och så himla fint med kontrasten mellan det ljusare nedtill och mörkare upptill - även om det kanske inte syns så tydligt på bilderna. Ett måste att göra om man råkar ha lite överblivna vinbär hemma helt enkelt. Och en perfekt present att ge bort.


Vinbärssylt


  • 1 liter röda vinbär
  • 0.5 dl vatten
  • 3.5 dl syltsocker

  • 1 liter svarta vinbär
  • 0.5 dl vatten
  • 3.5 dl syltsocker

Rensa och skölj vinbären. Blanda de röda bären, vatten och socker i en kastrull. Koka upp försiktigt och låt koka utan lock i cirka 5 minuter. Skumma väl och passera eventuellt genom en finmaskig sil för en helt slät och kärnfri sylt. Låt stå i cirka 5 minuter för att svalna något innan sylten hälls upp till hälften på väl rengjorda burkar. Låt svalna. Upprepa proceduren med de svarta vinbären och häll den svarta sylten över de halvfulla burkarna med röd sylt.


8 kommentarer:

  1. Visst är det fint att man kan själv göra sin egen sylt och den blir ju så mycket godare än köpt! Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  2. vilka fina bilder du tagit,älskar vita vinbär men svarta har ja lite svårt för.Undrar om man kan köra på vita oxå,för de är ju söta vinbär om man jämför mot de röda

    SvaraRadera
  3. Fina bilder! Vinbärssylt är underskattat! Det är riktigt gott på rostade mackor!

    SvaraRadera
  4. ÅHH vilka fina syltburkar du fixat till! Sylten ser genast mycket godare och lyxigare ut:)'

    Tack! Det var ett mycket gott och enkelt fiskrecept som jag kommer använda mig av igen.

    SvaraRadera
  5. Så gott och vilka fina höstbilder det blev med löven :)

    SvaraRadera
  6. Vad många bra recept du har på din blogg och fina bilder!!

    SvaraRadera
  7. Vad kul att det finns recept där man inte behöver sådär safttratt. Det ska jag testa!

    SvaraRadera
  8. sv: Tack så mycket! Ja, gillar man Zoo-godis så gillar man denna frostingen :))

    SvaraRadera