Blueberry Cheesecake Ice Cream
- 3 äggulor
- 2 dl socker
- 3,5 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 350 g bär, i min glass hade jag i blåbär samt lite rester av hallon
- 125 g Philadelphia
- Digestivekex efter smak
Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Blanda grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull och värm försiktigt tills blandningen just börjar koka. Ta av gräddblandningen från plattan och häll en liten del över äggblandningen. Rör om ordentligt och häll över resten. Blanda väl och häll sedan tillbaka smeten i kastrullen och värm tills något tjockare konsistens, för mig tog det ungefär 10 minuter. Under tiden, mosa eller purea bären och tillsätt sedan dessa när smeten på plattan tjocknat något. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner Philadelphia. Låt svalna och häll sedan upp glassen i en form och ställ in i kylen tills glassen är ordentligt kall. Ta ut ur kylen, blanda ner krossade digestivekexbitar efter smak och ställ in glassen i frysen. Om du har en glassmaskin kan du nu istället använda denna och spara mycket tid och energi. Annars är det dags att ställa klockan och röra om i glassen ungefär var 20:e minut tills glassen når lagom konsistens, vilket tar ungefär 4 timmar.
Ta ut glassen i rumstemperatur en stund före det är dags att smaka och servera gärna med lite digestivekexsmulor på toppen.
Härlig färg och säkert en ljuvlig smak :) Kram
SvaraRaderaVilken underbart god glass du har gjort, ser riktigt smarrigt ut mums!
SvaraRaderaHej! Vad otroligt gott det ser ut!
SvaraRaderaJag har lagt till din fina blogg bland mina länkar nu. Har du Facebook så spana gärna in gruppen Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/)
Kram, Lisa
Ser otroligt gott ut! Måste jag prova någon dag! Tack:)
SvaraRaderaÅh, jag dör nästan. Vad underbar fint och så gott det ser ut. Vad duktig du är!
SvaraRaderaVad gott med hemmagjord glass =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min krydd-tävling =)
SvaraRadera